Klimapavillion – Fravænningsstalde

Klimapavilloner øger vækst og sundhed

ent165850_1-35E4A81CEB5C77F0F720D7F553A6EF78

Vejen til at få etableret en topmoderne svineproduktion med optimale betingelser for grisenes vækst, trivsel og sundhed er nu blevet væsentlig kortere for mange danske landmænd, det meddeler Danbox Agro.

Virksomheden, som ligger i Langå, har nemlig udstyret de kendte klimapavilloner med gulvvarme, så de nu i enhver henseende kan give grisene de bedst tænkelige vækst- og trivselsbetingelser.

Og da klimapavillonerne er mobile færdigindrettede svinestalde, der kan produceres og leveres som totalløsninger på under 12 uger, er der nu pludselig blevet meget kortere vej fra tanke til virkelighed. Det er tilmed også muligt at lease staldene, meddeler virksomheden.

Gulvvarmen har ifølge Danbox Agro vist sig at have en overraskende stor positiv effekt på grisenes samlede trivsel. Den præcise isolerede virkning af gulvvarmen er endnu ikke undersøgt videnskabeligt, men alle foreløbige erfaringer og udsagn fra berørte svineproducenter peger i retning af, at grisene kan flyttes fra smågrisestalden en til to uger tidligere end normalt, og at dødeligheden er faldet betydeligt.

Den forbedrede trivsel skyldes ifølge producenten en kombination af flere afgørende faktorer: Pavillonerne er højisolerede, der er gulvvarme, der er præcis temperatur- styring, der er effektiv ventilation, der er styring af luftfugtigheden, der er anvendt genbrugsplast og rustfrit stål overalt, alt er indrettet med det mest moderne og funktionelle inventar, og der er ingen træk eller andre forstyrrende elementer i stalden.

Alle disse forhold betyder tilsammen, at grisene opholder sig i et roligt, sundt, rent og behageligt miljø, hvor alle stress-faktorer er elimineret, og hvor hygiejnen er i top, og smittetrykket er lavt. Grisene får derfor de helt optimale rammer for vækst, trivsel og sundhed. Og medarbejderne får et godt og behageligt arbejdsmiljø.

Pavillonerne er nøglefærdige grisestalde, der leveres skræddersyede og færdigindrettede fra fabrik og blot skal placeres på punktfundamenter og tilsluttes el, vand og gylleafløb. De er derfor også flytbare.

Det er altså en meget hurtig, fleksibel og økonomisk fordelagtig måde at forøge produktionskapaciteten. Danbox Agro i Langå har i mere end 25 år produceret klimastalde til svinesektoren og har i hele perioden skabt innovative fremtidige løsninger.

De nyeste klimapavilloner måler op til 4,5 gange 20 meter og har en levetid på minimum 25 år. De er opbygget af robuste materialer og på alle måder optimeret til et sundt indeklima. Bunden består eksempelvis af et kraftigt coated glasfiberkar til opsamling af gylle, og der er lagt en plastplade som fugtspærre under bunden. Oven på gyllekummen er der monteret plastriste, og væggene er i lysegrå laminat, der er let at rengøre.

Aldrig før har det været så hurtigt, nemt og billigt at udvide fravænningsstalde med 72 kvm. Kvalitetsbyg. Fra en klimapavillon sættes i produktion på fabrikken i Langå, til den står produktionsklar og tilsluttet installationerne i dit bestående staldanlæg, går der kun ca. 4-8 uger. Hurtigere kan det ikke være!

Tag en virtuel tur i pavillonen her, og se mere af indretningen:
https://my.matterport.com/show/?m=TEfPGVt2aGm

Danbox Agro klimapavilloner
er i funktion fuldt ud på højde med en traditionel stald, med gode tilgangsforhold og et godt arbejdsmiljø, men til en mere konkurrencedygtig pris end på traditionelt mindre byggeri.
Danbox Agro klimapavillon er opbygget af robuste materialer, og er godt isoleret, så også driftsøkonomien er god. Desuden overholder den Bygge-og brandlovgivningens klasse 2 krav. Danbox Agro klimapavilloner er en god løsning til udvidelse af produktionen. Når du ikke har brug for pavillonen længere, kan den flyttes igen.
Kan også benyttes som fravænningsstier.